Hopp til innholdet

Bilder i cachebeskrivelser

  • av

Bilder i cachebeskrivelser hvordan gjør jeg det, jo for å få til det er man nødt til å benytte HTML kode. Her skal jeg vise deg hvordan man klargjør bildet, og limer det manuelt inn i en cachebeskrivelse. For å få til mer HTML kode les tips og triks siden til det

  1. Man må starte med å klargjøre bildet til beskrivelsen. klippe bort det man ikke vil ha, og justere størrelsen til en som passer i beskrivelsen. Dette for å minst mulig størrelse på bildet. Til dette bruker jeg mye : http://www.resizeimage.net/.
    Reziseimage.net
    Reziseimage.net

    Her har vi mulighet for å klippe bort deler av bildet, og justere størrelsen ned til noe som har passe størrelse. Start med å laste opp bildet du skal bruke.

  2. Det kan være deler av et bilde vi ikke vil skal være med, da bruker vi funksjonen Crop your image( optional ). Klikk og dra slik at du får en ramme, det som er innenfor rammen er det bildet som vil bli resultatet. Når du er fornøyd med utvalget, trykk Crop, ta det med ro det er mulig å omgjøre endringen.

    Crop picture
    Klippe ut en del av et bilde
  3. Nå kommer det viktigste punktet, å senke størrelsen til noe som har riktig størrelse. Man kan justere størrelsen i prosent, antall piksler høyde eller bred og ved å dra i den blå linja. 500 – 600 piksler bredt er ofte passende til en cachebeskrivelse.
    Pass på at det er huket av for Keep Aspect Ratio slik at høyden og bredde forholdet følger, da slipper man smale ansikter og helt feil forhold.

    Rezise image
    Senke størrelse på bildet
  4. Skroll ned på siden og trykk Rezise image og Download image.

    Download
    Rezise og last ned bildet
  5. Nå er bildet klart, så nå må vi få det opp på det store nettet.
    Trykk last opp bilder, under administrasjonsverktøy på geocaching.com.

    admin verktøy
    Last opp bilder
  6. Velg fil, legg til en passende tittel, og gjerne også en beskrivelse.

    Last opp
    Velg fil, angi Filtittel Filbeskrivelse og last opp
  7. Det finnes også redigeringsmuligheter her, men de går jeg ikke igjennom her. Når du har kommet til vinduet under, trykk på bildet slik at du får tilgang til bildets URL i adressefeltet.
    Geocache bilde
    Bildet er lastet opp på geocaching.com

    BildeURL
    Kopier URL-en i adressefeltet
  8. Hva skal vi så med denne linken vi har kopiert. Jo den skal inn i denne HTML koden. der hvor det står URL, fyll gjerne inn en alternativ tekst som beskriver bildet, om bildet skulle forsvinne, eller noe annet er feil.<br><img src=”URL” alt=”Alternativ tekst”/><br>Hele denne linja med tekst skal inn i beskrivelsen på geocaching.com, der bildet skal inn. Det er viktig at det er krysset av for “Beskrivelsen er i HTML”.
    Bilde i beskrivelse
    HTML koden er limt inn i beskrivelsen

    Da er bildet kommet inn i beskrivelsen

    Bildet på plass i beskrivelsen

    Har du behov for ekstra mellomrom mellom tekst og bilder, skriv inn <br>  der du har behov for et linjeskift.

    Det finnes andre verktøy for å klargjøre bildene dine også, jeg bruker også imgur.com, her har man mulighet for å redigere bildene, men også lagre bildene der, og bruke bildelink derfra. pass på at de er på formen. http://nettadresse/bildenavn.jpg. Det som er viktig er at de slutter på .jpg, .png, eller .gif.
    Lykke til med cachebeskrivelsene dine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.