Hopp til innholdet

Prinsessa og FTF magien

Det var en gang ei prinsesse, hu bodde i et vakkert slott på Vangen med utsikt mot Glomma. (Hadde det ikke stått så mange bygninger foran så hadde det til og med vært sant!) På vårparten begynte det å krible litt i denna prinsessa, som det ofte gjør i prinsesser på vårparten, de blir litt cache-yre. Det fører ofte til at fantasien løper løpsk, noe som iblant kommer godt med, for det ender med plastikk i skogen.

Nå er jo plastikk i skogen som regel noe man ikke skal legge igjen, men dette er spesiell plastikk! Den er magisk! Når denne plastikken legges under en sten, eller henges i ei buske, da begynner magien skjønner du. Etter at prinsessa har dratt hjem og trykket på en knapp i slottet sitt, så begynner ting å skje med denne boksen, den forvandles til noe fantastisk! Det blir nemlig til en FTF!

Denne spesielle dagen var lik alle andre spesielle dager for prinsessa, plastikken var lagt ut i skogen, og knappen var trykket, nå var det bare å vente i spenning, hvor lang tid ville det ta før en av de 6 store trollene godkjente plastikken hennes? Det er nemlig en regel for magisk plastikk, for at de skal kunne finnes og noen skal få lov til å få en magisk FTF, må den nemlig godkjennes av 6 veldig strenge, men rettferdige troll!

Dette var en fredag, og trollene var nok i godt humør, for det gikk veldig fort å få den godkjent. Prinsessa jublet glad, og bestemte seg for å dele gleden med landsbyen. Hun satte seg ned og forfattet så fint hun kunne på landsbyens pergament at nå var det bare å bykse ut i skogen, det var nemlig en magisk FTF å finne!

Tilbakemeldingene kom raskt, en av de første var en godt kjent landsbytulling, helt harmløs, men veldig, veldig rar figur. Han var dessverre på arbeid i den store byen, milevis unna skogen i landsbyen, og skrev tilbake at han var så trist fordi han nå ikke hadde en sjanse til å få litt magi i hverdagen. Landsbytullingen snakket om å ta 9 ¾ toget som stod klart på perrongen, men han måtte dessverre arbeide for maten, og kunne ikke ta seg den luksusen.

Prinsessa syntes dette var trist, hvorfor skal ikke en tulling få lov til å få oppleve litt magi i ny og ne? Men det var lite hun kunne gjøre, prinsesser er til for å se pene og pyntelige ut, ikke hjelpe landsbytullinger med å jukse til seg FTF magi! Så det ble dessverre ikke tog fra perron 9 ¾ på han i dag.

Etterhvert dukket det flere landsbyboere opp foran pergamentet, men en etter en hadde de en dårlig unnskyldning for ikke å kunne gå i skogen etter plastikken. Den ene var fortsatt i lære for å bli nerdikus, en annen hadde punktert hesten sin, en tredje meldte at de var i full gang med å pakke til en stor turnering i å speide. Det så nesten ut til at magien skulle måtte ligge der en god stund, bare den ikke forsvinner tenkte prinsessa!

Spenningen var til å ta og føle på, det gikk mange timer, det summet i landsbyen om den nye magiske plastikken, men ingen var modig nok til å gå opp i skogen og lete etter den. Plutselig plinget det i en bjelle på slottet, det betydde nyheter! Hun danset ned alle trappene i det store slottet sitt, og foran porten stod en knekt med beskjed til henne:

Landsbytullingen hadde fått med seg den gale kattedamen på tur, tatt nærmeste hest og kjerre fra storbyen og kjørt tilbake til landsbyen. Poteten hun forsiktig hadde skrellet til middag ble satt til side til senere når han kom stormende inn på kjøkkenet, og ut bar det. I vill fart mot skogen gikk det, landsbytullingen, gale kattedama og hesten. De var rimelig spente på om folket i landsbyen virkelig hadde latt denne ligge, og hvorfor? Var det kanskje en ond drage oppi her et sted? Man vet aldri, og risikoen er stor, man satser alt, også livet, for litt magi i hverdagen.

Denne gangen endte det godt, tullingen ble ikke mer tullete og kattedama ikke galere (det er strengt tatt nesten umulig vil prinsessa tørre å mene).

De fant den, de var FTF og pergamentet i plastikken var så hvit som snø. Magien tok de med seg videre på ferden og i livet, og for alt det prinsessa veit, levde de lenge og godt med hverandre.

Snipp Snapp Snute, så var eventyret ute!

3 kommentarer til “Prinsessa og FTF magien”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.