Hopp til innholdet

GPS – Mysterie Event (GC6P3YR)

Tilstede: Trulte411, Kiko58, Vesla89, Olet, Rottum, Ljor, agro1340, Pe-Hi, Viking_Princess, EkHøy, TeamNiTo, Simpsons, Team Olsen, Teonline, Vechtdal, Sol og Asbj og Studefam.

Lenge siden sist event i GPS, 23 Mai på Flisa for å være helt korrekt. GPS bestemte seg for å ta en liten sommerferie, siden det er såpass mange eventer gående fra før, og mange er på ferie. Men nå var det da på tide å samles igjen! Styret har hatt nok å gjøre i forberedelser til dette eventet, målet var å lage ett koselig kvalitetsevent, og det tror jeg vi klarte å få til!

Olet har vært hjernen bak Geo-arten, det ble nemlig sluppet 25 nye mystery cacher på eventet, og disse 25 danner ett lite kunstverk på kartet. Det står nå skrevet GPS med store bokstaver i mystery ikoner over Skarnes. Målet var å lage denne Geo-kunsten for å gjøre GPS litt mer kjent, og for å ha mange forskjellige mysterier å vise frem og eventuelt løse på eventet. Det har blitt jobbet mye med å få ferdig alle cachene, som ble lagt ut av tre CO’er, Olet, Vesla89 og Viking_Princess. Hele slippet var en overraskelse, det var nok nevnt at det skulle komme “noen” nye cacher, men at det skulle dukke opp så mange var ikke folk forberedt på! ?

GPS mystery Geoart
GPS mystery Geoart

Det ble organisert samkjøring fra parkeringsplassen på Skarnes, ettersom det er begrenset med parkeringsplass rundt Vardlihytta, hvor eventet var. Rottum stilte også opp som parkeringsvakt til den øverste parkeringen, i tilfelle noen skulle ville ta egen bil opp alikevel. Det ble skiltet opp mot hytte og parkering, slik at det skulle være lett å finne frem.

Fru Simpsons hadde laget vaffelrøre til den store gullmedalje, og det var salg av nystekte vaffler, brus og kaffe/te til inntekt for foreningen.

Programmet for dagen var som følger:

  • 11:00                Vi samles ved eventplassen
  • 11:30                Tips og triks, nyttig å vite
  • 12:30                Vi jobber med de blå spørsmålstegnene
  • 13:30                Lunsj
  • 14:30                Vi fortsetter å løse mysteryer.
  • 15:00                Finne nye cacher rundt eventplassen
  • 17:30                Vi samles til felles grilling på eventplassen
  • 19:00                Eventet er offisielt over
Litt tips og triks blir gitt av Olet
Litt tips og triks blir gitt av Olet

Olet startet med å fortelle litt om standard mystery løsing, litt matte regler og noen tips og triks når det gjelder å løse mysterier. NOEN mysterier. Som de fleste vet er det sjelden at en mystery er lik den andre, selv om de har samme utgangspunkt. Man må tenke som CO, og det kan være ganske så utfordrende til tider!

Det ble etterhvert fortalt om geo-kunsten og at det ville komme 25 nye cacher dagen etter, noen av disse var allerede skrevet ut på papir til event deltagerene, slik at de kunne løse dem og jakte på CO-FTF. Med 25 nye regnet vi med at det ikke ville bli funn på alle sammen uansett og det ville være igjen noen til de ivrigste jegerene dagen etter.

Deltagerene var veldig ivrige, og det summet inne i hytta. Noen erfarne var kjappe med løsninger, og noen nye trengte mye hjelp. Men dette var jo også noe vi håpet på, at vi skulle kunne få hjelpe til med å skjønne mysterier og kanskje få gitt noen eksempler her og der. Mysterier kan være vanskelige å starte på, særlig når du ikke aner hvordan du skal begynne.

imag1071

Vi måtte faktisk spørre deltagerene hele to ganger om det var noen som ville ut og finne cacher, før det ble til at folk beveget seg ut. Tror de aller fleste ville løse så mange som mulig først, og det var heldigvis ingen kniving om å være først ute, da vi hadde bedt folk om å ikke beine ut, men ta hensyn og alle fikk FTF for logger på denne dagen. Noen valgte å bli igjen og løse mer, mens andre gikk ut for å lete. Folk kom og gikk litt som dem ville, og det så ut til å fungere utmerket!

Foreningen solgte bra med lodd også, dette var noe vi trengte for å dekke diverse utgifter. Så tusen takk til alle som støttet! Premiene var varierte, styret hadde gjort sitt beste ved å spørre hos forskjellige bedrifter ol. , og noe ble tatt med av styrets medlemmer. Loddtrekningen ble holdt i fire tiden, da flere hadde sagt ifra at de måtte dra før eventet var over. Uheldigvis var noen borte (og rota etter bokser) når vi startet trekningen, men de av premiene som ikke ble delt ut, ble liggende til de kom tilbake fra turen sin.

imag1076

Grillen ble tent i fem tiden og sultne cachere kunne svi seg noen pølser. Været som ikke hadde vært så bra tidligere på dagen, var heldigvis bedre under grillingen, så det var mulig å stå ute ved grillen og prate. I 18 tiden var det bare styret og noen hjelpere igjen på eventplassen, men det måtte jo ryddes, vaskes, kostes og ordnes før vi kunne forlate hytta, så da kunne vi starte med det litt før og det var jo greit. Den siste halvtimen av eventet satt vi 7 stk og bare ventet på at klokka skulle bli 7 og vi kunne låse og dra hjem etter en veldig lang dag.

Etter å ha lest tilbakemeldinger i loggene ser vi at folk har hatt en bra dag og er fornøyde med opplegget, dette tar styret med seg videre og hvem vet, kanskje dukker det opp noe slikt igjen?

Takk for at dere møtte opp! Husk neste GPS event som holdes i CITO-event uka (Søndag 25 September) Vær med og gjøre det pent ved skøyteklubben i Kongsvinger!

Styret og medhjelpere slukker og drar hjem.
Styret og medhjelpere slukker og drar hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.