Hopp til innholdet

Dette visste du ikke om…Trollpus

6D74177A-E315-4C37-A7ED-DA0339F444A00AFE3541-889F-4A39-8555-484E51B2E400

Nick: Trollpus

Navn: Kjell Ove Fossmellem

Historien bak nicket mitt: Jeg har i mange år samlet på slike troll som turister kjøper, har vel et hundretall av dem nå. Og Pus er fordi min kjære Gump begynte å kalle meg det når vi møttes for snart 25 år siden. Og så har jeg brukt det navnet i andre sammenhenger også i noen år, så det kom liksom av seg selv når jeg begynte med gc.

Første cachefunn:  Mangsethøgda #1 (05.05.2015) Altså ikke et år siden engang.

Minne fra mitt første cachefunn: Det ble endel leting for å finne denne første. Jeg hadde kjøpt en pent brukt Gps, av de aller første uten kart, og kunne jo egentlig ikke bruke den heller. Men den viste jo koordinatene den befant seg på, og cachens tall hadde jeg på en lapp. Så når jeg fant ut hvilken vei jeg skulle gå så fant jeg jo nullpunkt etter hvert. Det ble 2 cacher denne første turen, og 2 til senere i uka.

Jeg lærte å cache av: Jeg lærte meg igrunnen å cache selv, leste meg til det grunnleggende på nettet, og prøvde meg fram. Det ble mye leting de første gangene, men gøy var det, og er jo det enda.

Dedikert GPS eller smart telefon: Jeg bruker nesten bestandig Gps, har jo oppgradert til en garmin nå da. Telefon brukes bare i nødsfall, hvis jeg er på reisefot og ikke har med Gps, men det skjer ikke ofte.

Hvorfor, i tre ord: Fordelene med Gps er batterikapasitet, enkelt å ha med reserve batteri, og så har jeg ikke så veldig avansert telefon.

Den første cachen jeg la ut: Jeg har ikke lagt ut noen egne cacher enda, vi får se hva som skjer til sommeren.

Beste landet å cache i er: Norge

Fordi: Jeg bor her, og så har vi jo fine årstider. Men det skulle jo vært gøy å ta en tur til Junaiten engang da, og cache litt på prærien.

Et event jeg aldri kommer til å glemme:  Byparken Event var det første eventet jeg var på. Ikke så veldig stort, men det var artig å se at det faktisk var andre enn meg som holdt på med dette rare tidsfordrivet, i alle aldre og fasonger.

Geocaching for meg er: Geocaching er en flott unnskyldning for å komme ut i naturen, treffe nye folk og ikke minst en fin måte å bli kjent i landet og finne mange rare og fine steder jeg ikke visste om. Og så er det moro å følge med på travelbugene på deres reise rundt i verden.

Mystery cacher er: Artig men mange er litt vel vanskelige. Det er jo meningen med dem det.

Earth cacher er: Har jeg ikke løst noen av enda, det skal jeg nok gjøre noe med utpå våren.

Multi cacher er: Også artig, litt variasjon er fint.

Mitt cachemotto: Noe cachemotto har jeg vel ikke, får tenke på det.

Mitt beste cachetips er: Det synes jeg er å lese logger. Der kan man få endel tips om parkering og hvilken rute som er best for å komme dit man skal.