Hopp til innholdet

Dette visste du ikke om…Olet

 

857_10201225617760518_132448593654897693_n

Nick: Olet

Navn: Ole Tosten Tjernstad

Historien bak nicket mitt: Får vel starte helt på starten her. Jeg opprettet bruker et par dager etter at jeg hadde vært med Vesla89 på cachetur på bursdagen hennes. Etter at jeg hadde fått tenkt litt ble jeg mer og mer nysgjerrig på hva dette egentlig var for noe.

Jeg hadde blant annet sett nicket Team Geodalen, og likte litt tanken med å bruke et navn og knytte dette sammen med eget navn. Ut av dette kom nicket GeOle89, 89 for GeOle var opptatt.

GeOle89, det er ikke mitt nick tenker du nå. Da tiden gikk og jeg begynte å møte på andre cachere og jeg skulle presentere meg med mitt nick, følte jeg at det var veldig kronglete å si. Derfor begynte jeg å gruble på å bytte nick.

Men hva skal man bytte til, som er kort og greit å si og skrive. Det å skrive nicket er jo veldig viktig. Etter at flere alternativer ble kassert kom jeg fram til Olet. Hva står Olet for. Første og mest opplagt er jo Ole T (mitt navn). Det som er mer underliggende er O let (er), som kan knyttes mot geocaching.

Første cachefunn: Skogtun (05.07.2014) Dette er den første cachen som jeg fant og logget, men første cache som jeg var med å finne (før jeg laget bruker) var 11.11.11 (24.05.2014)

Minne fra ditt første cachefunn: Først tar vi 11.11.11 funnet, men ikke logget (24.05.2014). Dette var mitt første møte med geocaching. Vesla89 hadde begynt 3 dager tidligere og ville vise oss andre hva dette var. Vi reiste ut en liten gjeng som skulle prøve oss på en cache. Men da den var funnet så ville vi andre litt til, dette var jo nesten gøy. Og 1 ble til flere. Har gode minner etter denne dagen, denne dagen forandret mitt liv, selv om jeg ikke visste det da.

Skogtun, ble min første offisielle. Jeg opprettet bruker 26.mai, 2 dager etter jeg ble introdusert for caching. Men det skulle gå litt tid før jeg kom meg ut for å finne noen. Første dagen i sommerferien min i 2014, så spurte jeg min søster om hun ville prøve noen greier som heter geocaching. Fjellgeita91 var ikke vond og be. Hun opprettet bruker og vi tok fram sykkelen og satte kursen mot Skarnes, Den første cachen vi kom til var Skogtun. Denne dagen ble en cache til 4, sykkelen tog oss fra skogtun til siap, Videre til Disenåveien, og til slutt til Kongsvingerbanen - Disenå Stasjon

Vi logget også vår første tb denne dagen TB65Y40 Puseline Kattepus <3. Vesla89s første utsendte tb. Vi plukket den opp på Siap.

Jeg lærte å cache av:  Som nevnt over, presenterte Vesla89 meg for geocaching, men vil nok si at det er erfaring og caching over tid som har lært meg mye mer. Samt det å lese og lese på diverse sider.

Dedikert GPS eller smart telefon: Dedikert GPS til planlagte turer, og telefon til impulsturer

Hvorfor, i tre ord: Batteri og robusthet

Den første cachen jeg la ut:  Den første cachen jeg la ut var, Kjelsbøl Gård Etter at jeg hadde funnet en del cacher så kom lysta til å legge ut egne, men jeg hadde hørt at jeg burde finne minst 100 før man la ut egne. Dette fulgte jeg, og det var jeg glad for også, for ideen til utforming av cachen kom da jeg fant en med lignende utforming.

Jeg vil ikke si for mye om hvordan den er utformet, det må du finne ut selv. Cachen ble lagt i oppkjøringa til min familie gård. Så har hatt mye moro med cachere som prøver å finne cachen. Selve publiseringa skjedde ca kl 2300 på en lørdag. Jeg satt i stua og koste meg med øl og god mat. Fikk ikke med meg mailen som kom om publisering, men plutselig ringte telefonen min. Hva!!!! Telefon så sent. I andre enden var en vill gjeng som hadde kost seg med litt mer enn bare litt øl. De ville at jeg skulle komme å hente de så de kunne finne cachen, med de var ikke alene denne dagen. De måtte finne seg annen transport.

00:15 kunne jeg observere bil lys fra cachens plassering og ei lykt som lette og lette. Etter litt leting reiste bilen. Dagen etter kunne jeg lese en fin logg fra Shira, min første mottatte logg på min første cache. Uten at jeg observerte det hadde vesla89 og resten av festgjengen funnet en sjåfør og de kunne også logge. Men har i ettertid fått høre at å cache i beruset tilstand er ikke å anbefale.

Beste landet å cache i er: Norge

Fordi: Det er vel best på grunn av nærhet. Det å kunne reise ut å ta en cachetur i ny og ne. Men har også hatt cacheturer til andre deler av verden som absolutt er på høyde med norske cacher. 

Et event jeg aldri kommer til å glemme: Jeg kommer nok aldri til å glemme det første eventet jeg deltok på, Halloween Event 2014 Skasenden Jeg reiste hit sammen med Vesla89, og vi lurte veldig på hva vi kom til å møte her, så vi reiste i god tid og var blant de første.

Etter dette har et event blitt til mange, og geocaching har ført ikke bare til mange fine turer, men også mange sosiale sammenkomster. Men kan ikke nevnte eventer jeg ikke kommer til å glemme uten å nevnte mitt første arrangerte event. Nyttår og bålkos.  Da Groundspeak sendte ut mail om suvenir 31.12.2015 og 1.1.2016  så bestemte vi oss for å arrangere eget event. Jeg og Vesla89 tente bål i bålpanna på jordet hjemme hos meg. Satte fram kakao, kaffe og marshmellows. Det kom 14 koselige cachere, praten satt løst og alle hadde en fin efta. Trudde aldri jeg kom til å arrangere eventer, men det falt i smak det også.

Geocaching for meg er: For meg er geocaching, inspirasjon til å komme meg ut, oppsøke steder man ellers ikke ville ha besøkt. Men det er også noe sosialt (eventer). Geocaching har endret livet og har ført til mange nye bekjentskaper som jeg ellers aldri ville ha møtt.

Mystery cacher er: Mange av de er vanskelige, men gir en veldig stor selvtillits boost når jeg klarer å løse de. Liker mysteryer hvor man lett kan se hva oppgaven er, helst oppgaver som har en form for logikk. Men egentlig liker jeg vel best å lage mysteryer. Mange har nok følt frustrasjon over noen av mine intrikate regnestykker. 

Earth cacher er: Liker best å løste Earth cacher I fellesskap med andre. Earthcacher gir meg sjansen til å få et innblikk i områdets geologi (noe jeg ikke kan så mye om). Benytter sjansen når det kommer opp muligheter for å få en suvenir ved å løse en earthcache, da må man benytte sjansen.

Multi cacher er: Multicacher er et avbrekk i den av og til ensformige loggingen av tradisjonelle.

Mitt cachemotto:  Nyt turen, cachen og turfølget.

Mitt beste cachetips er: Husk penn, legg en god plan og ha en fin tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.