IMG_0850

Nick: Hakkespett

Navn: Einar Krokvik

Historien bak nicket mitt: Hakkespetten ferdes ute, akkurat som en geocacher. Sleit litt med fantasien den kvelden jeg oppretta det

Første cachefunn: Fjellkirka (22.04.2011)

Minne fra mitt første cachefunn: Det var palmesøndag, og jeg satt på vakthytta oppunder Skeikampen hvor en som drev litt med geocaching satt og fikla litt med sin smarttlf. Jeg hadde ikke det da enda. Etter endt vakt dro jeg hjem til mine foreldre, lagde meg profil, og så var jeg så smått i gang. Litt famlende med koordinater som for meg da var i ukjent format. Fikk lagt inn et par cacher på gps, og dagen etter sykkla(!) jeg oppover lia mot Skei. Mener å huske det var Fjellkirka først, før jeg signerte en litt lengre ned på samme turen.
Dette var den påska det ble bart i lavlandet lenge før påske. Og i fjellet ble løyper stengt fort vekk pga lite og ikke noe snø. På en av sykkelturene var det som spurte meg; Hvor langt må jeg gå på beina før jeg setter på meg skiene?? Oi….det blir veldig langt svarte jeg. Det var ikke snø så langt jeg klarte å se!

Jeg lærte å cache av: En i hjelpekorpset hjemme i Gausdal, han og familien drev litt med det. Eller har jeg spurt og gravd, og spurt enda en gang for å lære.

Dedikert GPS eller smart telefon: GPS! Smart tlf kun da jeg er på tilfeldige steder.

Hvorfor, i tre ord: Nøyaktighet, batteritid, navigering.

Den første cachen jeg la ut:  Sørsåssjøen

Beste landet å cache i er: Norge!

Fordi: Variert natur.

Et event jeg aldri kommer til å glemme:  The Hot Dogs in Lima 2014  På vei til Eventet i Lima 2014. Jeg og roy_lango skulle kjøre sammen dit, vi skulle logge noen cacher forbi Sälenfjellet og nedover mot Lima. Jeg parkerte på anvist parkering ved et lite bygdemuseum, og vi rusla intetanende nedover mot elva. Forbi en gammel tømmerbygning hvor vi hørte noe «mumling» innenfra….trodde vi. Når vi passerte bygning nr.2 var vi midt i glaninga til en vielse!! UPPSS….den var ikke helt med i beregningen. Vi måtte forbi en tredje bygning, men vi skjønte jo at gikk vi dit, ville dette virke mistenksomt! Vi tok en kort diskusjon om hva gjør vi nå?? Vel, vi lot fornuften ta over, lot som ingenting og pilta tilbake til bilen. Tror ikke vi er etterlyst for mistenkelig oppførsel heller!

Geocaching for meg er: Det er en hobby, men også en mulighet for å finne fram til steder hvor andre har kjennskap til historien om stedet, eller det er en unskyldning for en tur på en fjelltopp. Brukes også til beinstrekk når jeg cacher på 2-hjul.

Mystery cacher er: Håpløs på de!

Earth cacher er: Lærerike.

Multi cacher er: Morsomme, bestandig spennende om jeg finner fram til rett koordinater.

Mitt cachemotto: Gjør det når du har lyst til det. Selv følger jeg den og ikke kalenderen 😉 .

Mitt beste cachetips er: Om du ikke finner på første forsøk, prøv på returen. Det hender den dukker opp da. Ikke glem noe å skrive med!