Hopp til innholdet

Dette visste du ikke om…Gorgon Vaktmester

Logger 9000-beskåret

Nick: Gorgon Vaktmester

Navn: Stein Wilmann

Historien bak nicket mitt: Da jeg var liten gikk Barne TV-serien om Pompel og Pilt på TV. Ingen som var barn på den tiden kunne unngå å bli påvirket av den serien. Noen syntes den var skummel, noen syntes bare enkelte av figurene var skumle, men jeg syntes alt bare var morsomt, og den figuren mange andre var redd for syntes jeg var den morsomste av alle, nemlig Gorgon Vaktmester.

Første cachefunn: Frogner Hovedgård, Skien (01.01.2009) For øvrig adopterte jeg den cachen 21.10.2009

Minne fra mitt første cachefunn: Det var min ekskone som hadde hørt om Geocaching fra en hun kjente. Hun hadde sett en del på hva dette var og hadde til og med registrert seg som bruker. Når hun forsøkte å fortelle meg om dette syntes jeg bare det hørtes helt dust og urteit ut. Nyttårsdag 2009 skulle vi ut og gå en tur i nabolaget bare for å få rørt litt på oss. Når vi nærmet oss Frogner Hovedgård peker ekskona mi bort mot gården og sier “Der ligger en sånn geocache som jeg har snakket om. Jeg er ganske sikker på at jeg vet hvor den er gjemt. Skal vi gå bort og se om vi finner den?”

Jeg hadde ikke helt tro på dette som noe interessant, men tenkte at vi var jo bare ute og gikk likevel, så hvor vi gikk var jo ikke så nøye, og hadde hun lyst til å gå dit skulle jeg ikke nekte henne det. Vi gikk bort dit, og hun hadde gjort hjemmeleksen grundig (vi hadde ingen GPS, og dette var før Smarttelefonenes tid…) så vi fant boksen bare på grunnlag av satellittbilder og kart. Hun logget inn nicket sitt og så spurte hun om jeg var sikker at ikke jeg ville logge jeg også. Jeg lot meg overtale, og der og da bestemte jeg meg for å ta nicket “Gorgon”. Vel hjemme viste det seg at det nicket var opptatt (av en som aldri har brukt det…) så da ble det GorgonVaktmester.

Jeg lærte å cache av: Ingen! Det måtte jeg lære meg selv, og websidene til Geocaching i Norge (www.gcinfo.no og wiki.gcinfo.no) var til stor hjelp!

Dedikert GPS eller smart telefon: Dedikert GPS

Hvorfor, i tre ord: Batterikapasitet, robusthet, nøyaktighet

Den første cachen jeg la ut: Frogner mat Jeg hadde funnet 52 cacher og hadde veldig lyst til å legge ut en cache. (Tenkte ikke jeg skulle ha så mange…) Jeg leste til øyet ble stort og vått for å være sikker på at jeg hadde gjort alt rett og laget en cache som andre hadde lyst til å besøke. Måtte likevel ha et par runder frem og tilbake med Makuta Teridax fordi det var et par detaljer i retningslinjene jeg ikke hadde fått med meg. Men da den omsider ble publisert var jeg utrolig spent på hvem som ville finne den først, hvor lang tid det ville ta og ikke minst hva slag tilbakemeldinger jeg ville få. For det var på en tid da så og si alle skrev litt mer om funnet enn bare “TFTC”. Den ble funnet samme dagen, og alle de første som fant den skrev fine logger og gratulerte meg med mitt første utlegg. Cachen lever fortsatt den dag i dag og har vært gjennom mye (bl.a. brann).

Beste landet å cache i er: Norge, selvsagt!

Fordi: Det er her jeg bor! Det er kort å reise til stadig nye cacher. Og jeg kjenner etter hvert flere av utleggerne.

Et event jeg aldri kommer til å glemme: Oj! Det er flere jeg aldri kommer til å glemme! Men om jeg skal nevne bare ett tror jeg det må bli – Meet the Grenlandsmafiaen. Det var dagen etter det totimers Megaeventet reviewerne arrangerte i Oslo i mai 2014. Selv om det var Grenlandsmafiaen som var arrangør så var det jeg som hadde gjort det aller meste av planleggingen av eventet, og var også tungt inne i gjennomføringen. Vi hadde slipp av en cache som lå ca. 200 meter fra eventplassen, og det ble sluppet ved at vi kastet ut massevis av lapper med koordinater, ratinger og hint til deltakerne (over 120 stk) og dermed startet Norges største FTF-race! Som endte opp med Norges største “Mølje-FTF” hvor man ble stående i laaaang kø for å logge cachen.

Og etterpå kom alle tilbake til cacheplassen igjen, fordi vi hadde jo ikke hatt loddtrekningen enda. Når så loggene begynte å strømme inn var det massevis av godord om eventet og flere sa at det var det beste eventet som var den helgen (og det var en del sideeventer til megaeventet). Her er en video fra eventet: https://www.youtube.com/watch?v=XzU8_AETC3k

Geocaching for meg er: En lek! En måte å komme meg ut på! En måte å se ting jeg ellers aldri ville ha sett. En måte å få mange gode venner landet rundt! Kort sagt en fantastisk hobby!!

Mystery cacher er: …noe jeg liker å lage. Og jeg liker også å løse dem hvis jeg skjønner noe som helst når jeg åpner dem. Skjønner jeg ikke noe blir de lukket og lagt bort.

Earth cacher er: …noe jeg er litt lei av. Geologi har aldri vært noe jeg har vært spesielt opptatt av. Og det å bli “tvunget” til å sette meg inn i til dels ganske avanserte temaer for å kunne logge cachen blir etter hvert en form for tvang og det har jeg gått litt lei av.

Multi cacher er: …noe som kan være moro. Hvis jeg ikke får noen indikasjon om hvor mange steg det er eller hvor lang tid den vil ta blir de ofte lagt bort. Jeg har flere cacher jeg har begynt på og investert en del tid og innsats i for etter hvert og oppdage at jeg ikke vil være i stand til å fullføre. Det er irriterende! Men laget på riktig måte kan det være en veldig fin måte å vise frem flere ting innenfor et begrenset område som henger sammen. Det er også en fin måte å vise frem noe som du ellers ikke får vist frem fordi det ligger andre cacher i nærheten som sperrer for det du ønsker å vise frem. Da kan du lage en to-stegs multi hvor første steg er et virtuelt steg ved det du ønsker å vise frem hvor man skal finne noe informasjon som man bruker for å finne frem til koordinatene for steg 2 hvor du legger boksen.

Mitt cachemotto: Jeg cacher når jeg har lyst, og logger når jeg kan!

Mitt beste cachetips er: HA DET GØY!! Ikke bli så opphengt i statistikk at du må begynne å “tvangscache”. Den dagen du kjenner at du egentlig ikke har lyst til å dra ut og cache, men føler at du må for å oppfylle en eller annen statistikk, DA bør du revurdere det du driver med. Statistikk er en fin måte å se hva man har gjort, det er ikke noe man bør innrette cachingen sin etter…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.