Hopp til innholdet

CITO-event med GPS (GC6CZQC)

Tilstede: Try.It, Sol56, baksetemafiaen, Team Rød, Viking_Princess, Kiko58, Pe-Hi, Rottum, Perrøt, Olet, Vesla89, Simpsons, TWERTH, Skaubytrollet, studefam, MaxBoris, Heddatrollet, Rocke-Trollet, Ernen, ekke 3, Snilja, Truls HE, bortevekk, EkHøy, Globetrotter76 og Hakkespett.

 

CITO står for Cache In Trash Out og oppfordrer cachere verden over til å både rydde opp etter seg selv, men også andre mens man cacher. CITO er et utrolig bra initiativ fra Groundspeak, det får cachere ut i all slags vær for å rydde søppel, gjøre det pent og pynte i omgivelsene man vanligvis er i for å lete etter cacher. I år er det igjen to CITO uker: 16-24 April og 17-25 September. I disse ukene holdes det veldig mange CITO eventer i hele verden, og som takk får alle geocachere som har logget et CITO event, en virtuel suvenir på profilen sin på geocaching.com.

Det er jo selvfølgelig ikke nødvendig med et event for at man skal rydde ute i naturen når man cacher, har du alltid med deg en liten plastpose, kan du ta med deg søppel mens du cacher. Selv om du kanskje ikke får med deg alt, hjelper det at alle gjør litt! Slik får vi en renere natur å cache i og triveligere omgivelser!

MailerImage_CITO2016_vFINAL_blog-2

CITO eventet var GPS sitt 3e event og krevde litt mer planlegging enn de vi har organisert før. Først ble det sendt en mail til Kongsvinger kommune med spørsmål om samarbeid. Dette ble besvart positivt og det ble avtalt at vi skulle få plastposer til å samle søppel i, kommunen skulle stille opp med en henger vi kunne slenge det i og de skulle kjøre den vekk igjen dagen etter eventet. Ved spørsmål om de kunne være behjelpelige med en grill fikk vi også positivt svar, og da var halve eventet i orden.

Det var kommunen som foreslo Strandpromenaden, og styret i GPS syntes dette hørtes ut som en god plan. Det ble foreslått å prøve å få en matbutikk til å sponse oss med grillmat, slik at vi kunne tilby søppelplukkerene gratis mat etter endt arbeidsdag.

Ved Kiwi Gjemselund var det god respons med en gang, og siden de samarbeider med Kiwi Sundehjørnet når det gjelder sponsing, kunne vi hente grillmat på begge steder! Dette endte i 5 pakker pølser, 3 pakker sommerkoteletter, 3 lompepakker, 2 pølsebrødpakker, 2 potetsalat, Ketchup, Sennep, Grillkull, papptallerkner, plast kniver og gaffler, plastkopper og servietter! Helt utrolig så snille de har vært! Så TUSEN TAKK til Kiwi Gjemselund og Kiwi Sundehjørnet for hjelpen!

Det var litt av en gjeng som møtte opp på rydde dagen, presis klokken 14:00 ble det ønsket velkommen og planen for dagen ble lagt frem. Det ble delt inn i tre forskjellige grupper: En skulle begynne ved Sæter og jobbe seg frem til Tråstad Ungdomsskole, der grillingen skulle finne sted. En gruppe ble sendt til Gjestegården for å jobbe seg frem til sentrum. Og en gruppe startet fra Kongssenteret og jobbet seg mot Tråstad de og.

Mens rundt 30 cachere var i området og ryddet søppel, ble det ordnet istand med griller og drikke ved Tråstad. Dette var også samlingspunktet etter ryddingen og der all søppel skulle samles i hengeren vi hadde fått av kommunen.

13010912_1258197307543216_5834115201836840673_n

De første dukket opp halv fire, og så rant det inn med cachere etterhvert som tiden gikk. Og det kom den ene søppelsekken etter den andre. Helt utrolig hvor mye rart folk kaster ifra seg! Man fant alt fra en tredjedel av en lyktestolpe (!), bilrester (noen mente de nesten hadde nok til å faktisk sette sammen en hel bil!) det var klær, kopper, kniver (!) og så for ikke å glemme: Helt vanlig søppel.

Gjengen gjorde en kjempe innsats, hengeren ble ikke full da, men det er kanskje greit og, hadde det ligget så mye søppel der hadde det vært litt tragisk. Men det var mer en nok!

Nå er det rent og pent langs vakre Strandpromenaden, og det har vi sørget for! Vær stolt av dere selv!

IMAG0185

I 16:00 tiden var grillene varme og gode, og de første pølsene ble lagt på. De første ble nok en klassiker, svart uttapå og kalde inni. Men ingen som rynka på nesa for det! Kiko58 hadde vært på jobben og lånt to store kanner til kaffe, og hadde sørget for å trakte flere liter til de som kom tilbake fra ryddingen. Te var det også til de som liker slikt.

EkHøy hadde vært så snill å bake en CITO kake, så det var en diger langpannekake som dessert etter grillingen. Den smakte! Tror de aller fleste fikk i seg nok mat og drikke, håper vi, og at det var vel verdt turen og ryddingen. Vi fikk jo faktisk ganske mange på besøk fra hovedstaden og, det setter vi stor pris på! Tenk å dra helt fra Oslo for å rydde i Kongsvinger!

IMAG0187

Like over 17 var det lite med folk igjen, mange hadde dratt videre for å rydde litt i Nannestad også, det skulle være et event der klokken 18. Det ble raskt ryddet og stappet ting inn i biler, og så var plassen tom. Bare noen timer tidligere hadde det stått godt over 30 mennesker der og kost seg med mat og skravlet. De siste plastposene med søppel ble hentet med bil av Kiko58, da mange av de var for tunge til å dra med seg helt til hengeren. Og da tørr jeg faktisk å si at GPS sitt tredje event ble en stor suksess jeg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.