Hopp til innholdet

Historien bak GPS

HV gruppa blir til.

I April 2015 fikk Viking_Princess en telefon fra en ansatt på Riksantikvarens kontor, det var store planer om å pusse opp 7 lengre vandreruter rundt omkring i Norge. Finnskogrunden var den første, og det var også her selve åpningen for hele prosjektet skulle holde til den 14 Juni samme år. Det ble spurt om muligheten for å legge ut cacher langs denne ruta, for å gjøre den enda mer attraktiv, og kanskje få folk som ellers ikke ville tatt turen, til å nettopp gjøre det, og få denne opplevelsen.

Viking_Princess tok så kontakt med flere cachere i distriktet, det var snakk om en 50km lang runde, da trenger man hjelp! Det ble takket ja fra flere, og cacherene Olet, Vesla89, Perrøt, Pe-Hi, Rottum, Villbring, Simpsons, Kiko58 og Viking_Princess satte i gang med det store prosjektet. For det ble stort, mye større enn forventet!

Ikke var det mye tid heller, det er utrolig mye som må organiseres når 50km skal «asfalteres» med cacher. Det var dessuten som mål å legge ut kvalitet, fremfor kvantitet og fremheve de attraksjonene som var å finne langs ruta, og holde temaet skog, skogfinner, Finnskogen osv.

Gruppa døpte ruta Historiske Vandreruter, avtalte møter, lagde egen logo, laget en egen side på facebook med stor takhøyde, hvor alt av forandringer og ideer ble lagt frem og diskutert. 13 Juni ble det holdt et eget Geocaching event med Geocacherenes egen åpning av HV-ruta. Louise Brunborg-Næss, vår kontakt hos Riksantikvaren, kom og holdt en liten tale, og vi kunne stolt fortelle at hele 86 (!) forskjellige kvalitetscacher hadde blitt lagt ut, og skulle komme online dagen etter, i tide til den offisielle åpningen til Riksantikvaren og DNT på Lebiko.
11053299_10153282771242527_1603345374458402509_n

Kano turen.

Etter en stressperiode på litt over en måned, ble det plutselig stille, gruppa holdt fortsatt kontakt på facebook, men det var på en måte over. Plutselig en dag i Juli blir det foreslått en kano tur, sammen. Gløden tok fyr og det ble plutselig liv i gruppa igjen. Dagen ble avtalt, kanoer ble leid, og gruppa som hadde jobbet så godt sammen på vårparten, kom igjen sammen for å gjøre noe artig.

Det ble en heidundranes tur, en hel lørdag fylt med latter, bløte romper, vondt i armer, cachefunn med sjeldne D/T ratings og grilling på en av øyene. Det ble som en fin avslutning på HV tiden, da vi alle sammen padlet på Møkeren, sjøen MIDT i HV-runden. Etter kano turen ble det igjen en stille periode, det var fortsatt liv på HV-gruppa på facebook, men ikke så intenst.

Det ble spurt om hjelp til forskjellige ting, spurt om råd, delt fine bilder fra cacheturer og så ble det spurt om hjelp til å arrangere et stort event på Austmarka i September. HV-gjengen var atter en gang samlet! Det ble et veldig vellykket event i regi av Villbring, hvor nesten alle HV medlemmene deltok og hjalp til med forskjellige oppgaver. Dette styrket båndet enda mer, og en ide ble født…
IMAG4016

IMAG4043

 

 

 

 

 

 

IMAG4041

GPS blir født.

Hva om vi starter en forening? Vi trives godt sammen, vi har et bra samarbeid, kreative hjerner og mye energi, hvorfor ikke bruke dette til å inkludere andre i nærområdet? Det ble laget en ny gruppe på facebook, en som vi senere valgte å åpne for alle medlemmer, og der ble ideene kastet frem og tilbake.Hva skal vi stå for? Hva skal vi gjøre? Logo? Navn? 7. November 2015 ble stiftelsesmøtet for GPS holdt, alle de originale HV-medlemmene var tilstede, og etter 1 1/2t med møte, var det det gjort.

Vi var blitt enige om hvordan vi skal starte, og så får fremtiden vise hva som kommer ut av det. Hensikten vår er i hvert fall å skape en litt større gruppe enn den vi hadde, en gruppe som kan hjelpe hverandre når det trengs, arrangere turer sammen, lage eventer, spre gleden rundt Geocaching og holde kvaliteten på cachene oppe i området.
IMAG3918