Hopp til innholdet

Tips Til Toppturer

Blåenga (633 moh) Totalt: 11km VÅLER Er en godt merket sti som er mulig å dele opp i stykker, da hele turen er ganske tøff. Er du vant til toppturer og er i god form er det ingen umulighet å gå hele turen i ett. Mange steder kan det være veldig bløtt, særlig etter mye regn. Stier går også over myrer og vær obs på at det er flere bratte partier. På toppen finnes ei hytte med overnattingsmuligheter, og ett tårn. Oppe i dette tårnet har du fantastisk utsikt på en fin dag! Se UT.no for mer informasjon på denne turen.

Spulsåsen (240 moh) Totalt: 3,6km VÅLER En enkel og liten tur på et område som før var avsperret på grunn av militær aktivitet på Haslemoen. Terrenget opp mot toppen har slak stigning, med noen våte områder der det er gått på egen sti ved siden av. På toppen finnes gapahuk og muligheter for å grille, og selvfølgelig en fin utsikt, som på de fleste toppturer! Se UT.no for mer informasjon på denne turen.

Kjølaberget (Vala) (434 moh) Totalt: 5,2km FLISA En topptur med belønningen av å se ned på Flisa sentrum, Glomma, nord og østover Finnskogen eller vestover Haslemosletta. Flere forskjellige muligheter å angripe denne toppen og det er godt merkede stier med røde bånd og Fysakmerker. På toppen er det også her en hytte med overnattingsmuligheter og piknikkbord som venter på deg og lunchen din. Se UT.no for mer informasjon på denne turen.

Klokken (498 moh) Totalt: 3km FLISA Klokken er berget mellom Flisa og Åslia i Åsnes kommune. Fra Klokksætra er det merket sti (ikke blå DNT merking) Det går mange historier om Klokken, at det er tilholdssted for de underjordiske og at folk har blitt dratt inn i berget. På vestsiden er Klokken bratt og utilgjengelig. Berggrunnen i Klokken er kalkholdig, noe som gjør at det vokser sjeldne planter her. Deler av berget er derfor fredet på grunn av dette.

Storgråberget (584 moh) Totalt: 2,5km ÅSNES FINNSKOG Godt blåmerket DNT sti opp til et tårn /nødbu. Bua er ikke egnet som overnatting, men det finnes en primitiv brisk å sove på. Oppe i tårnet har du fin utsikt over Finnskogen. Nede står det et piknikkbord. Cachen er lagt ut av Finnskogen Turistforening. Er du heldig er bommen åpen slik at du kan kjøre helt dit stien begynner, er den ikke åpen må du gå litt lenger enn angitt.

Sæterberget (400moh) Totalt: ? km GRUE FINNSKOG En lett tur frem til målet, der boksen ligger ved et gammelt gårdsbruk. Gapahuk å finne, samt fin utsikt selvfølgelig! Følg blåmerket sti, koordinater til parkering for bil på cachesiden. Også denne er lagt ut av Finnskogen Turistforening.

Dronningens Utsikt (412 moh) Totalt: 4,5km KONGSVINGER/MASTERUD En klassiker. Toppen har fått sitt navn etter den Svenske dronning Sofia, ektefellen til Kong Oscar II. Det sies at hun reise hit for å se på utsikten mot sitt hjemland Sverige. Utsikten byr på panoramautsikt over Møkeren, Søndre Hærsjøen, Austmarka og de store skogsviddene inn i Sverige. Du har tre muligheter for å nå toppen hvor en av dem er ganske bratt og man må ty til tauklatring for å nå toppen. Det er gapahuk, benker og toalett til disposisjon. Se UT.no for mer informasjon på denne turen.

Hornkjølberget (434 moh) Totalt: 2,5km EIDSKOG En veldig enkel tur som egner seg for alle aldre. Hornkjølberget er Eidskogs høyeste topp og du vil få fin utsikt i alle rettninger på toppen. Du vil finne et gammelt branntårn på toppen, og ei gammal hytte. Det er også tilrettelagt med benker på toppen.

Svartberget (248 moh) Totalt: 6km NORD ODAL En fin tur som både kan gås tur/retur toppunktet eller som en runde rundt Svartberget. Flott gapahuk 200m vest for toppunktet.
Det er enkelte våte partier. Greit å komme rundt. På cachesiden er det forslag til flere forskjellige start muligheter, og andre cacher i nærheten og underveis til toppen.

Mangsethøgda (382 moh) Totalt: 7km SØR ODAL En tur med mange cacher på vei opp til toppen. Variert terreng med noe stigning. Kan ha bløte områder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.