Hopp til innholdet

Tips til cacheturer i distriktet

Her er noen tips til forskjellige turer du kan ta i distriktet som inneholder en god del cacher:

Postrute Varaldskogen -(54 cacher) Dette er en tur du godt kan kjøre med bil, men sykkel er også å anbefale. Dette var onkelen til CO’s postrute for over 50 år siden. Den går ikke i en sirkel, men tar deg på flere forskjellige veier på Varaldskogen/Austmarka/Finnskogen. Veiene krysser også HV-ruta flere ganger. De fleste cachene er enkle å finne, med noen unntak. (Stige er å anbefale hvis du vil finne absolutt alle)

Pe-Hi’s tur -(12 Cacher) Dette er en tur du kan ta på sykkel eller til fots. Det er flere muligheter til å parkere bilen, men det blir anbefalt å parkere ved den første cachen og så følge ruta slik den er lagt opp av CO. Det er ikke vanskelig terreng, fin tur hvis du har med hund og cachene er varierte i størrelse og vanskelighet. Denne ligger langs en sti litt utenfor et boligfelt (Vennersberg) på Kongsvinger.

Bæreia Rundt -(19 Cacher) Denne runden er veldig populær, ikke bare for cachere, så her trengs det diskresjon ved leting. Mye variasjon i cachetyper og gjemmesteder. Mye av runden er mulig å ta med bil hvis du ikke vil eller kan gå, men det er anbefalt å ta beina eller sykkelen fatt på den 10km lange runden. Her vil du gå rundt Bæreia og komme tilbake til bilen din når du er ferdig. Hunder er velkommen, barnevogn er mulig, untatt et lite stykke av turen. Turen ligger litt utenfor Kongsvinger i populært turområde, like ved badeplassen.

Mangsethøgda – (15 Cacher) Denne turen må du ta til fots, men vil ta deg til toppen av Mangsethøgda (I nærheten av Skarnes) (382moh). Noen partier er veldig bratte. Ikke å anbefale for små barn. Ta gjerne med deg hund. Varierende vanskelighet og veldig varierende cacher. Mye morsomt å finne, ikke en typisk topptur PT med petrør her ihvertfall.

Golf – (11 Cacher) En enkel tur rundt Kongsvinger Golfbane. Det er mange stier rundt golfbana og dette er et område folk bruker mye. Ta gjerne med hund. Barnevogn og sykkel skal ikke være noe problem her. Turen tar deg ikke i en sirkel tilbake til bilen, men fler cacher i området gjør at du alikevel finner noen på vei tilbake etter at du er ferdig med denne.

Nordre Øyersjøen Rundt – (20 Cacher) En tur med mye variasjon i landskap, stier og cacher. Her er det ikke mulighet for å bruke bil, anbefales ikke for små barn. Ta gjerne med deg hund og gode venner! Lagt ut av tre forskjellige CO’s, varierende vanskelighetsgrad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.