Hopp til innholdet

På audiens hos Olav Digre

IMAG0218

På den siste dagen i April, i høljregn, satte vi kursen mot Varteig. Vi tok småveier til eventet, for regnet med vi skulle cache litt. Brukte cachetur.no for å lagre cachene og printe dem ut, slik at alt ble oversiktlig og fint! Men dagen ble litt annerledes enn forventet, det bøtta ned, og det frista veldig lite å hoppe ut og inn av bil FØR eventet. Så det ble til at vi kjørte rett dit, og bra var det, for vi ankom da akkurat ett kvarter før eventet startet. Perfekt!

Noe annet som var perfekt var jo staben som organiserte dette gildet, det startet allerede når vi kom kjørende mot skolen, da stod det en med stor Olav Digre logo på et papir og veivet oss ned riktig vei til parkeringen. Vel nede på parkeringen stod det parkeringsvakt som forsikret seg om at alle plasserte bilene slik at så mange som mulig skulle få plass. Ordner man til et stort arrangement må man ha god parkering, og det var det her!

Da vi kom oss opp til inngangen av gymsalen (heldigvis var dette inne, som sagt det BØTTA ned, hele dagen, uff) stod det folk foran en stor plate med en tegning av en cache på. De som ville fikk lov til å sette hale på cachen! Bind foran øyne, tre snurr rundt, og prøv å sette prikken riktig! Jeg klarte dessverre ikke å treffe riktig sted, men fikk en trøstepremie, jeg liker trøstepremier som er sjokolade! Hehe

Det svirra mange folk rundt med fine t-skjorter merket Olav Digre, så det var enkelt å stille spørsmål, de smilte og ønsket velkommen og loste folk i riktig retning. Vel inne i salen var det allerede før 11 ganske mange folk, hørte det var flere som hadde kommet allerede dagen før og sovet over i nærheten.

Vi så to kjente fra Elverum, og satte oss der, greit å begynne med folk man kjenner fra før! Men det var så mye å se på og så mange folk å snakke med, at jeg ikke klarte å sitte i ro lenge. Godt med program var det også, så ingen som hadde tid til å kjede seg i hvert fall!

IMAG0216

GeoSport var selvfølgelig tilstede, med noe som lignet HELE butikken! Det var enormt med utvalg, og etter det jeg så var det ikke ro å få for Geir Frode hele dagen. Det stod metervis med kø, seriøst hele tiden! Men ikke så rart, når han selger så mange fine saker!

IMAG0220

Cachetur ved thomfre og Heltinnen var også tilstede, med en stand hvor man kunne stille spørsmål angående cachetur sidene. De solgte også praktiske loggebrett med cachetur logo på og man kunne ta med seg info brosjyrer om hjemmesiden.

Tevjen var også her med sine berømte coins i viking serien. Det var flere coins til salgs, men en spesiell en vekte min interesse: Oseberg dragen! Den er i produksjon as we speak, så det vil nok ta en liten stund før man kan kjøpe den, men gjett om jeg gleder meg! Det er en ting å se coins på bilder, men å ta på den, holde den og virkelig se på detaljene, det er artig!

IMAG0221

Nærmere halv tolv ble alle ønsket velkommen fra scenen, hvor det ble fortalt litt om dagen, programmet, hva som kom til å skje osv. Det var en konkurranse hvor man skulle ta med seg en pinne med en tape bit på, skrive navnet sitt og gå ut til oppgitte koordinater. Der skulle man sette den pinnen i jorda på det stedet man fikk nullpunktet. Nærmest vant en premie. Artig!

Klokka tolv var det historisk kåseri som mange valgte å gå for å høre på, jeg var kanskje litt kultur barbar jeg da, som valgte å ikke gjøre det 😉

Loggboka for dagen var en diger plakat, mer enn nok plass der i hvert fall, og i løpet av dagen ble den faktisk nesten fylt!!! Det kom sykt mange mennesker, det summa hele dagen, sydet av liv og prat. Herlig!

IMAG0219

Det var en egen stand ved siden av «loggboka», hvor man kunne kjøpe event coinen til Olav Digre eventet, dessverre var jeg for sent ute til å få kjøpt den spesielle i gull, selv om jeg smatt bort hit like etter vi kom. Men fikk da kjøpt en i sølv før de også ble helt utsolgt utover dagen. Ved siden av coinene igjen var det loddsalg, med mange fine premier. Loddene virket slik at man åpnet dem med en gang, og hadde man en av de valgte fire numrene hadde man vunnet premie.

Å gå sulten der var helt umulig, for bak i salen duftet det av varme pølser og hjemmelaget lapskaus! Det ble også solgt hjemmelaget sjokoladekake, gulerotkake, boller, wienerbrød, eplekake, nystekte vafler…ALT man kunne tenke seg. Smaskens!

IMAG0217

Klokka ett var det tid for å annonsere vinnere av koordinat konkurransen, det ble gitt både tredje, andre og første premie. Jeg fikk dessverre ikke med meg hvem som vant, for jeg satt i samtale med hyggelige folk, men tror nok mitt flagg stod litt for langt unna vinneren 😛

Tre reviewere var tilstede i dag, og i to tiden fikk de si noen ord. Det ble forklart om hele prosessen ved å godkjenne og publisere 230 (!!!) cacher til Olav Digre eventet. Ja, du leste riktig, det ble laget 230 cacher som skulle slippes på eventet. Det var en salig miks av multier, mysterier, whereigos og helt normale tradisjonelle cacher. Helt utrolig.

Men det var i hvert fall litt prat om å publisere, hvor viktig det er å sjekke at man legger cachen på et sted det er lov å legge den (i forhold til naturreservater, kirker ol.) og hvor viktig det er å kommunisere med de som godkjenner cachen du vil legge ut. En ting ble nevnt, som jeg selv synes er veldig viktig, nemlig CITO. Nå har jo GPS nettopp hatt ett CITO event, hvor vi ryddet opp langs strandpromenaden i Kongsvinger. Men det er ikke nok å bare plukke søppel en gang i året.

IMAG0222

Det ble nevnt at når du legger ut en cache, da er du ikke bare ansvarlig for den, men også for området rundt der den ligger! Ta gjerne med deg en liten plastpose og plukk opp det du ser i nærheten, gjør det fint. Jo flere som gjør dette, jo bedre blir det der ute i naturen som vi driver og leker oss i. Og som Protea Sangomas sa, er det så mye søppel på stedet du har valgt at du kvier deg for å rydde, er det kanskje ikke riktig sted å plassere cachen din?

Som dere ser så var det tenkt på absolutt alt på dette eventet, det var ordentlig proft utført, alt var tenkt på, ingenting manglet. Programmet var bra, det var nok å finne på inne i salen, man slapp å gå sulten, og det var for de som digger FTFs…TOHUNDREOGTREDVE FTFs å finne klokka halv tre!

Det ble Octa Ceres som fikk æren av å trykke på den store publiseringsknappen, og like etter plinga det i hundrevis av telefoner i salen. Det ble delt ut fine brosjyrer de hadde laget på forhånd, med alle navn, GC nummer og koordinater, slik at alle hadde sjanse til å gå på jakt. I løpet av bare ti minutter var det ganske så glissent i salen, de aller fleste var ute på cachejakt.

IMAG0226

Vi ble sittende en halvtime til, event er noe jeg gleder meg til på grunn av alle møtene med andre cachere. Historier, hjelp med cacher, minner og nyheter. Digger å sitte og snakke med andre som liker dette så godt som meg. Så event tiden ble utnyttet maksimalt, da staben begynte å stable stoler og legge sammen stoler tok vi hintet og pakket sammen…

Noen ser vi igjen om bare en uke i Steinkjer på Norges andre Mega event, andre ser vi ved en senere anledning. Nye ansikter ble festet til nick sett på nett og i logger, og velkjente ansikter ble møtt med takk for sist. Det er så mange koselige folk innen Geocaching, det er en hyggelig gjeng, latteren sitter løst og det føles godt å være en del av dette fellesskapet.

GPS var representert med 9 personer, om jeg ikke husker helt feil. Neste år er vi kanskje en hel gjeng som arrangerer felles tur dit (eller ett annet sted) med pomp og prakt? 😉 STOR takk til arrangørene av Olav Digre eventet og Geocaching i Østfold for et veldig bra gjennomført event.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.