Hopp til innholdet

DEL 4: Stockholmstur og GC4D

Match Stash

Fjerde dag i Sverige og på tide å dra for å finne cachene vi egentlig kom for! Litt overskyet, litt duskregn her og der, men ikke noe som kunne dempe stemningen! Første cachen for dagen var den gamle “Match Stash” (GC4D) fra August 2000, ganske unikt å finne en så gammel cache! På vei inn i skogen møtte vi ei dame som gikk tur, hilse pent og gikk videre. Bare noen hundre meter etter, så vi en hel haug med dyre verktøy i grøftekanten, Bosch, DeWalt osv. Dulta borti ene boksen, men det så ut som de var tomme. Dama vi akuratt hadde møtt kom tilbake og kunne fortlle at det hadde vært innbrudd like ved i natt, og tyvene hadde rygget seg inn i skogen her, sikkert for å se over varpet og hive fra seg ballast.

Gutta hadde bare ett mål for øyet, og det var jo cachen. Så de ble ikke stående å skravle, så vi jentene måtte pent løpe etter. Opp en bratt bakke bar det, og Pe-Hi og jeg fikk beskjed om at cachen skulle ligge ved en stein, ikke funnet enda. Så vi lette vi da, lette og lette. Fant ikke noe. Plutselig ser hoffnarren skuffet på oss, med cachen i hånden. Han hadde villet spille oss ett puss, la oss finne gjemmestedet men ingen cache. Mens vi ikke hadde sjekket hvor den skulle ligge, og lette ved steiner typ 20m meter unna nullpunktet lykkelig uvitende 😛

Hoffnarren og Match Stash
Herr Simpsons var ihvertfall meget fornøyd!
Når man er på tur med en haug med tullinger tar det tid å ta felles bilde…
Det skal ikke være lett!
Det er nesten komplett umulig! 😛

Det var flere cacher i området, så vi fant noen multier og en annen single, før vi fortsatt mot dagens andre mål, nemlig webcam cachen “73 Baseball Cap” (GCH25D) Det hadde begynt å duskregne litt, men det gjorde ikke noe! Stilte oss opp på brua for å ta skjermbilde, og venta en liten stund før det ble oppdatert og vi så oss selv. Hurra! For min del ble dette webcamcache nummer fem!

Tilbake til parkeringen ble en mystery løst som lå ganske nærme, og vi gikk dit for å finne den før vi dro videre. Siden vi alle begynte å bli sulten og det regnet litt, fant vi en pizza sjappe for dagens lunsj. Og det passet seg slik at det regnet seg ferdig mens vi satt inne og hygget oss. Flaks!

Treehuggers PeHi og Fru Simpsons. Usikker på om PeHi hadde plukket med seg noe merkelig sopp før bildet ble tatt…

Resten av dagen ble det cachet litt her og der rundt Djurgården. Noen enkle multier igjen, en fra 2004 bl.a som het “Oil Mill” (GCHW74). Og det ble heftig diskutert om Mølle og Kvarn var det samme. Damene var påståelig nok, så Rottum holdt klokt munn. Men senere viste det seg at damene hadde googlet seg frem til svaret og det ble tyst… 😛 Man innrømmer ikke at hoffnarren har rett altså…

Dagens siste cache ble ganske passende en norskinspirert cache, nemlig “BiB12 – Hackebackeskogen” (GC3C1H4) og vi fikk på vei tilbake til bilen en nydelig oppvisning av HOBBYHORSING.  Herr Simpsons hadde forstyrrende mye kunnskaper om temaet, og vi ble vitne til hans krumspring på plenen i parken.

Visse tullinger er det UMULIG å ta ett ordentlig bilde av… (Tatt tidligere på dagen, filmen av hobbyhorsinga er jeg usikker på om passer seg på nett…)

Dagen endte i tårevåt farvel på flyplassen, hvor Herr Simpsons måtte si adjø til sin kone. Hun hoppet lekende lett og fornøyd mot avgangshallen som en spretten gaselle, mens han satte seg snufsende bak rattet for å kjøre tilbake til hotellet. Rottum ble oppgradert til andre seterekke i bilen, og var fornøyd med å endelig kunne rette ut storetåa i bilen igjen. Dagens middag ble Gresk. PeHi og jeg ble gitt fargestifter og tegneark slik at vi skulle holde oss stille mens mannfolka snakka, og så ble det servert nydelig gyros. Hver kveld til nå hadde vi samlet oss i hotell lobbyen for en drink før vi gikk og la oss. Denne kvelden var intet unntak, men nå var vi veldig klar over at turen snart var slutt…

Svensk kunst? Eller er rett og slett svenske brødristere ville?
En av cachene vi fant i dag, en artig sak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.