Hopp til innholdet

Adventscacher

Velkommen til Glaamadalen Plastikbeholders Søgeforænings adventskalender

nisselue logo

GPS gjentar suksessen fra i fjor og lager i stand til adventskalender i Glaamadalen også i 2019.

I utgangspunktet er det kun 1 utlegg per nick, men om det ikke er mange nok som melder seg vil det bli flere. Ved påmelding vil vi spørre etter 5 forskjellige datoer du kan tenke å legge ut. Konkurransen er ikke lukket for kun medlemmer, men medlemmer vil være prioritert ved tildeling av utleggsdatoer.

For å ha en likhet i cachebeskrivelsene har vi laget en header man kan bruke i cachebeskrivelsene. Om man ikke ønsker, men bare ønsker logoen for advent finnes begge tilgjengelig på denne siden. Det er ikke et krav å bruke den, men helt frivillig.

For å gjøre det mer spennende hvor i distriktet cachen kommer ut, har det blitt bestemt at hvem, når og hvor cachen blir publisert er HEMMELIG. Koordinator for adventskalenderen er Hr. Simpsons.

Det henstilles til at cachene legges ut innenfor nedslagsfeltet til GPS, dvs innenfor kommunene: Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog, Grue, Åsnes, Våler. Håper det det blir en god geografisk spredning i utleggene.

For påmelding trykk på denne knappen: 

Ved andre spørsmål send mail til advent@glaamadalen.no.


 GPS området   Retningslinjer   Konkurranse   Presiseringer   Melding


Hva er GPS-området?

Det henstilles til at cachene legges ut innenfor nedslagsfeltet til GPS, dvs innenfor kommunene: Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog, Grue, Åsnes, Våler. Håper det det blir en god geografisk spredning i utleggene.


Retningslinjer for adventscacher

(ingen krav, kun en oppfordring)
 1. Lukenummeret kalles: «GPSjulÅR#LUKENUMMER – » og så resten av navnet. Dette for å skille ut adventscacher i Glåmdalsdistriktet.
  Eks: «GPSjul19#01 – Telegrafen»
  Ingen mellomrom mellom GPSjul, år og #xx deretter mellomrom og deretter bindestrek og deretter mellomrom og cachenavn.
 2. Helst ikke i mikro cacher, altså fortrinnsvis cacher hvor det plass til litt innhold, men man kan alltids henge en pose med twist ved siden av!
 3. Relativ enkel adkomst. Altså ikke cacher hvor det er en utfordring å komme til. GPS kalenderen er ment slik at alle som vil kan delta. Det finnes andre cacher for de som ønsker seg høye D/T ratinger. Advent er familie tid, så det er en fordel at cachene er det også.
 4. Cachetype er valgfri, men mystery cacher som krever Mensa medlemskap, sjef i Google, eller tilgang til alt av utstyr på Biltema bør unngås.
 5. Bytteting er fint, men Sjokolade/twist etc er enda finere.
 6. Det er veldig fint med ekstra waypoints som f.eks. parkeringsmuligheter.
 7. Ønskes det å arrangere event, kan eventet registreres som adventscachen den dagen.
 8. Når advent er over SKAL alle sjokolade ol. rester fjernes fra cachen.
 9. Det oppfordres til at det ikke arrangeres eventer i forbindelse med slipp av adventscachen. Dette for å forhindre mølje FTF. 2 timer før og 2 timer etter oppfordres til å være event fri.
 10. Vi henstiller til at cacher som utplasseres på julaften kan logges før før kl 18, dette er fordi vi ønsker at alle skal kunne nyte julekvelden uten konkurranse press. Vi sier bare God Jul

Dette er kun en oppfordring til cacheeiere. Retningslinjene er det Groundspeak som står for!

Lever cachen din i tide til review!
Som pliktoppfyllende og seriøse cacheeiere må vi ha ferdige forslag til reviewer minst 14 dager før publisering. (Ut i fra tidligere års erfaring er det stort press på reviewerne i perioden). Vet du hvor geocachen skal være er det lurt å legge inn en reserverasjon / opprette cachen (uten å publisere den) så fort som mulig (gjøres ved å sjekke med reviewer om plassen er opptatt). Husk også å informere reviewere om datoen du ønsker at geocachen skal publiseres på.


Adventskonkurransene

For å gjøre advent litt mer spennende er det lagt opp til litt vennlig konkurranse

Poengregler for utregning av årets adventscacher:

 • 3 poeng til FTF
 • 3 poeng til utlegger av cachen
 • 2 poeng til de som finner cachen på publiseringsdag
 • 1 poeng som finner cachen i konkurranseperioden (Desember)

I tillegg kan det også komme flere konkurranser. Regler for konkurransen vil bli publisert på denne siden og facebook før advent startet. Vil anta at det blir lignende opplegg også der som i fjor.


Noen presiseringer til konkurransen

 1.  Konkurransen er aktiv i perioden 01.12 til 31.12 (kl 23:59)
 2.  Det vil tildeles 3 poeng til alle som logger FTF, deling avgjøres på stedet og går på samvittigheten.
 3. Ved eventer gis det ikke FTF poeng, men det tildeles 2 poeng til alle deltagere
 4. Vi henstiller til at det kun legges ut en cache per dag i perioden 1 – 23. desember, om det slippes flere er det kun første publiserte som teller med i konkurransen.
 5. 24. Desember åpner vi for slipp av flere cacher, hvor alle teller med i konkurransen.
 6.  Det gis 3 poeng til cacheutlegger, men begrenset til kun en cache, gjelder også for 24. desember.
 7.  I utgangspunktet vil hvert nick kun få tildelt en dag, men i tilfelle vi ikke får nok utleggere vil flere dager tildeles. I dette tilfellet vil det også deles ut 3 poeng for flere utlegg. Registrer derfor 5 mulige utleggsdatoer ved påmelding.
 8.  Om det er flere på samme poengsum vil den som har flest 3 poeng vinne, om det fremdeles er likt vil antall 2 poengere vinne. Om det fremdeles er likt vil vinneren trekkes blant kandidatene.

Og det viktigste er, kos dere, slappe av, ha det gøy. Det er Advent. Det er masse annet å stresse over i desember.


Melding fra reviewerne

Hei dere.
Det er snart advents- og juletid, og mange geocachere går med planer for nye utlegg i ulike kalendre i hele Norge. Dette er også en svært travel tid for oss kontrollører, og vi ønsker derfor å informere litt om kjøreregler og rutiner.
Vi tilbyr å publisere cacher på ønsket dato og tid i perioden 1.søndag i advent til og med 31.12.16. Publiseringstidspunkt blir hel- og halvtime med forbehold. Innsending kan skje fra 01.10.16.
Ingen utleggere kan bli lovet en ekslusiv dato og klokkeslett i eget område. Kontrollørene forholder seg direkte til cacheeier.
Det skal ikke gjøres avtaler med en spesiell reviewer, men alle cachene meldes inn på vanlig måte.
Vi har ikke mulighet til å hjelpe til med utforming av cachesider, HTML-koding, eller å legge inn eller samordne bilder/logoer/grafikk på cachesidene. Dette må utlegger selv ordne.
Vi ønsker at cachen må være i køen, ferdig og klar til publisering, senest 14 dager før ønsket publiseringsdato. Dette for å sikre publisering til ønsket dato og tid. Når cachen er sendt inn, kontrollert og låst, vil den forbli låst. Ønsket dato og tid kan IKKE forandres. Ønsket dato og tid må presiseres i en reviewernote i hver enkelt cacheoppføring.
Forespørsel om ledige koordinater: Opprett en GC-kode og send mail til en av kontrollørene med GC-kode.
Cacher uten ønsket tid og dato publiseres som vanlig.
Med vennlig hilsen
Makuta Teridax, Protea Sangomas, Cervis Venator, Hexa Nomos, Poltrona Polaris, Octa Ceres og NonaNorwegianAdiutor